بهگزارش میراثآریا، در بخشهایی از این گزارش میخوانیم:
* میهمانی بزرگ نزدیک است: رویداد «تبریز ٢٠١٨». هفت ماه دیگر، با آغاز سال نو میلادی، شهر تبریز بهعنوان «شهر نمونه گردشگری جهان اسلام» میزبان گردشگران دنیا میشود.
* طرح معرفی «شهر نمونه گردشگری جهان اسلام»، که از سال ٢٠١٥ آغاز شده، در سالهای گذشته شهرهای بیتالمقدس در فلسطین، قونیه در ترکیه و مدینه در عربستان را شایسته این عنوان دانسته بود. سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی بود که این تصمیم را برای شهر تبریز در استان آذربایجانشرقی گرفت، شهری که سالانه در حدود ٦٠٠هزار گردشگر خارجی دارد و حالا انتظار میرود شمار بازدیدکنندگان آن، بهویژه ازسوی کشورهای اسلامی، بیشتر از این بشود.
* اینطور که شهردار تبریز اعلام کرده، ۳۰۰میلیارد تومان بودجه برای برگزاری این رویداد درنظر گرفته شده است. یکشنبه هفته پیش در آخرین اقدامات رسمی در این باره زهرا احمدیپور، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، برای تأمین اعتبارات رویداد «تبریز ۲۰۱۸» نامهای به رئیسجمهوری فرستاد. حالا اتفاق تازه این است که بودجه تازهای برای اجرای پروژههای مربوط به این رویداد درنظر گرفته شده است.
* صادق نجفی، شهردار تبریز، ساماندهی بازار تبریز، مرمت برخی از ابنیه تاریخی این شهر، ساماندهی ورودیهای شهر تبریز، احداث سرویسهای بهداشتی در ۲۰ نقطه از شهر، بهسازی پیادهروها، مرمت بخشهایی از مقبرةالشعرا، افزودن ۳۰۰ اتوبوس نو به ناوگان حملونقل درونشهری و... را از مهمترین فعالیتهای شهرداری درباره استقبال از این رویداد معرفی کرده است.
ردیف ویژه بودجه برای تبریز ٢٠١٨
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجانشرقی در گفتوگو با «شهروند»، آماری از گردشگران تبریز میدهد: «سال ٩٥ تبریز ٤٦١هزار گردشگر خارجی داشته است. در فروردین و اردیبهشت ٩٥، ٣٢هزار نفر ورودی گردشگر به این شهر داشتهایم که این مقدار در مدت مشابه سال ٩٦ به ٤٨هزار نفر رسیده است.»
او اضافه میکند: «این آمار نشان میدهد در مجموع در مقایسه دو ماه اول امسال نسبت به دو ماه اول پارسال، ٢٩درصد افزایش گردشگر داشتهایم.»
به گفته آبدار، پس از وعده معاون رئیسجمهوری و نامهای که به رئیسجمهوری فرستاد با تلاش استاندار و نمایندگان مجلس در بودجه ردیف ویژهای برای رویداد مهم تبریز در نظر گرفته میشود تا پروژههای رویداد از سوی دستگاهها اجرا شود. اینطور که استاندار پیشنهاد داده وزارتخانهها و سازمانها برنامهها و مراسم ملی و بینالمللی خود را در تبریز برگزار کنند.
تبریز امن است
«تصادفی نیست که تبریز بهعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی شده است.» رحیم شهرتیفر، فرماندار تبریز که تاریخ خوانده، این را به «شهروند» میگوید و دلیل میآورد: «این انتخاب را موقعیت فرهنگی، پیشینه تاریخی و ظرفیتهای فراوان این شهر رقم زده است.»
او به حوادث تروریستی اخیر تهران اشاره میکند و با اطمینان میگوید: «آن حادثه تمام شد و رفت. اینجا شهری امن است. باید گفت ایران کشوری امن است و تبریز از نظر ضریب امنیتی رتبه ممتاز دارد.»
فرماندار تبریز برخلاف منتقدان معتقد است زیرساختهای لازم برای ورود گردشگر فراهم است: «تبریز در مسیر راهآهن ایران - اروپاست و فرودگاه بینالمللی دارد که پروازهای متعدد به کشورهای همسایه از آنجا انجام میشود. درجات مختلف هتلها و میهمانخانهها به میزان کافی در شهر وجود دارد و به جز منظر زیبای شهری، اهالی تبریز هم با میهماننوازیشان جذابیت اینجا را دوچندان کردهاند.»
اما به گفته شهرتیفر، این اتفاق مسئولیت دستگاههای مختلفی مثل شهرداری، سازمان میراث فرهنگی، استانداری، بخش خصوصی و آژانسهای سفر را مضاعف کرده است، بهطوری که «حالا باید در زمینه آمادگی و زمینهسازی برای معرفی بیشتر تبریز تلاش کنند و فرصت ٢٠١٨ را مغتنم بدانند که اینجا نه فقط در سال میلادی آینده بلکه تا سالهای سال قطب گردشگری باشد.»
باید نواقصمان را برطرف کنیم
با وجود همه امکانات و هیاهویی که از سوی مسئولان شهری و استانی در شهر به راه افتاده، به گفته شهرتیفر هنوز نواقصی وجود دارد که باید رفع شود: «کارگروههای مختلفی تشکیل شده تا از بهداشت خیابانها و سرویسهای بهداشتی تا اتمام پروژههای بخش خصوصی را پیش بگیرند و پیگیر هتلسازی باشند. ارتقای امکانات داخلی هتلها آغاز شده است، باید روی راهنمایی دقیق گردشگران برنامهریزی شود تا هیچ جاذبهای از نظر دور نماند.»
فرماندار تبریز میگوید: «آمدن گردشگر برای مردم این شهر اتفاق تازهای نیست.» این جمله را در توضیح آمادگی مردم و وجود بستر فرهنگی لازم برای ورود گردشگران بیان میکند و دنباله حرفش را میگیرد: «اینطور نیست که با رسیدن سال ٢٠١٨ موج گردشگر به تبریز بیاید. در شرایط معمول با توجه به شرایط آب و هوایی به جز فصل زمستان روند ورود گردشگر از بهار تا نیمه پاییز رو به رشد است. خاصیت این رویداد تکیه بیشتر بر پتانسیل مذهبی این شهر است و جذب گردشگران مسلمان به این منطقه. بهطورکلی این رویداد نگاهها را به تبریز جلب میکند و این اتفاق خوبی برای شهری با این ظرفیتهاست.»
انتهای پیام/